حجت الاسلام محسن قرائتی، ظهر چهارشنبه در نشست بر خط ستاد اقامه نماز استان یزد با تاکید بر اهمیت نماز اظهار داشت: نماز تنها متعلق به دین اسلام نیست بلکه بر اساس آیات قرآن، سایر ادیان و پیامبران نیز در مورد اقامه نماز دستوراتی داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه نماز اولین دستور خدا و آخرین وصیت انبیاء الهی است، افزود: نماز جماعت و نماز اول وقت باید جدی گرفته شود و در این راستا نباید دنبال سازمان تبلیغات و سایر دستگاهها برای فراهم کردن مقدمات این فریضه باشیم.
قرائتی با اشاره به اینکه دولت برای رفع مسائل حوزه میوه و تخم مرغ و راه و سفرهای نوروزی ساعتها جلسه برگزار میکند، تصریح کرد: حوزه های علمیه، طلاب، روحانیون و علما نیز باید با همکاری دستگاههای متولی، برای مهجوریت زدایی از قرآن و نماز اقدام کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه در کشور ما در زمینه نماز و قرآن ضعیف عمل شده است، عنوان کرد: باید یک حرکت درست و علمی در این حوزه انجام شود و معتقدم باید آیات و روایات مربوط به دانشکده های مختلف از جمله حقوق، معماری، پزشکی و … استخراج و در دانشگاه ها تدریس شود تا با روشهای علمی، قرآن را از مهجوریت خارج کنیم.
وی همچنین بر لزوم تفسیر قرآن برای اقشار مختلف تاکید کرد و گفت: هر چه مشکلات و فساد در جامعه بیشتر میشود باید به نماز توجه بیشتری صورت گیرد زیرا نماز کلید حل بسیاری از مشکلات اجتماعی است.
قرائی همچنین با تاکید بر جذب جوانان به مساجد تاکید کرد: گام اول در این مسیر، در نظر گرفتن خادمان خوش برخورد و خوش اخلاق، جوان و پرحوصله برای مساجد است.
در این مراسم از مدیران کل دستگاههای استان یزد که دستگاههای آنها در امر اقامه نماز حائز رتبه برتر شدند، تجلیل شد.
استاندار یزد مطرح کرد؛
قدمهای ریشه ای در ترویج فرهنگ نماز با فعال کردن تشکلهای مردم نهاد
استاندار یزد گفت: اگر میخوایم قدمهای ریشهای در ترویج فرهنگ نماز برداریم باید تشکلهای مردم نهاد را در این حوزه فعال کنیم.
محمدعلی طالبی در جلسه آنلاین ستاد اقامه نماز استان یزد که با حضور مجازی حجت الاسلام قرائتی برگزار شد، از تمام تلاش های ستاد اقامه نماز استان قدردانی کرد و اظهار داشت: در بعضی از اولویتهایی که در بحث ترویج فرهنگ نماز باید دنبال شود، در زمینه برنامه خلأ جدی داریم و به نظر میرسد باید یک ارزیابی جامع از شرایطی که در حوزه های مختلف به دلیل پرداختن به موضوع نماز نیاز است، داشته باشیم.
وی عنوان کرد: اینکه در کدام حوزه ها و کدام موضوعات نیاز به کار بیشتری است، نیاز به آسیب شناسی و احصاء نقاط قوت داریم و این مهم باید مبنای اولویت بندی در حوزه برنامه های نماز باشد.
طالبی تاکید کرد: یکی از اولویت های اصلی کار روی نسل جوان و نوجوان است زیرا در این حوزه نیازمند کار به مراتب بیشتری هستیم و اگر عمق کاری که باید در این حوزه انجام شود را در نظر بگیریم، باید همه بسیج شویم و برخی کارها را رها کنیم و در حوزه دانش اموزی و دانشجویی فعالیت جدی و اثرگذار را آغاز کنیم.
استاندار یزد تصریح کرد: اینکه بار اصلی کار را روی دوش آموزش و پرورش و دانشگاه ها بگذاریم، یک نقص به شمار می رود زیرا امروز آموزش و پرورش به دلیل شرایط کرونا بیش از گذشته درگیر مسائل و دغدغه های آموزشی است بنابراین باید سایر دستگاه ها به مباحث و حوزه های تربیتی کارشناسانه ورود کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز از جمعی از مدیران کل فعال در حوزه نماز در ادارات تجلیل می شود، اظهار امیدواری کرد:روزی به جای اینکه از مدیران دستگاه های دولتی تقدیر کنیم، از افراد و تشکل های مردمی در حوزه نماز و کسانی که دلسوزانه نه به خاطر مسئولیت اداری و نه به خاطر مسئولیت سازمانی، بلکه به خاطر عشق و علاقه در این زمینه ورود پیدا کرده اند، تقدیر کنیم.
طالبی بر توجه جدی به تشکلهای مردم نهاد در برنامه ها تاکید کرد و گفت: باید تشکلهای مختلف را در این حوزه فعال کنیم و آنها را به دل جامعه بفرستیم و با تقویت این بخش، قدم های ریشه ای و اساسی در توسعه و ترویج فرهنگ نماز برداریم.
امام جمعه یزد:
مسئولان برای حل مشکلات طرح امین در مدارس استان یزد اقدام کنند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: طرح امین اکنون در مدارس استان یزد در حال اجراست اما در زمینه مالی همچنین تربیت طلاب اثرگذار مشکلاتی وجود دارد که دستگاههای ذیربط و حوزه ها باید نسبت به رفع آن اقدام کنند.
آیتالله محمدرضا ناصری در نشست آنلاین ستاد اقامه نماز استان یزد با حضور مجازی حجت الاسلام قرائتی با اشاره به اینکه در استان یزد حرکتهای بسیار خوبی در حوزه اقامه نماز و بسترسازی برای اقامه نماز در مدارس و ادارات انجام شده است، اظهار داشت: تقویت این امر نیاز به برنامه ریزی دارد و امیدواریم مسئولان بیش از گذشته در انجام برنامههای خود در حوزه نماز اهتمام داشته و با علاقه و جدیت امور مربوط به این حوزه را انجام دهند.
وی بیان کرد: نماز مسئله مهمی است و در قرآن کریم نیز به طور مکرر بر آن تاکید شده تا آنجا که قرآن کریم در آیاتی به افرادی اشاره کرده که در روز قیامت حسرت میخورد و خود را به خاطر انتخاب دوستان و اموری که آنها را از نماز و یاد خدا غافل کرده، سرزنش می کنند.
ناصری با اشاره به اقدامات خوبی که در حوزه نماز انجام شده است، تاکید کرد: اگر بخواهیم نماز و قرآن را احیا کنیم باید به تشکیلات آموزشی ورود کرده و نهادینه سازی این فرهنگ دینی را از کودکی در مدارس برای بچه ها آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سیستم آموزشی ما به دلیل سیاستگذاریهای غربیها از ۱۰۰ سال پیش، سه عنصر تفکر، تعقل و تدین را آن طور که شایسته جامعه اسلامی است، ندارد، افزود: در این سیستم آموزشی، قرآن باید اولین آموزشی باشد که به افراد از دوران کودکی داده می شود همانگونه که حضرت علی(ع) نیز در توصیه خود به امام حسن مجتبی(ع)، در ابتدا قرآن و توجه به آموزه های قرآنی را سفارش کردند و فرمودند که مصلحت دیدم نخستین کلام من با تو در مورد کلام خدا باشد.
امام جمعه یزد تصریح کرد: این سیره حضرت علی(ع) و این وصیت پرمعنا باید به سیره همه ما تبدیل شود و آموزش و پرورش نیز باید در اجرای این سیره پیشگام باشد.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه همه ماست که در جامعه و سیستم آموزشی تحول ایجاد کنیم، افزود: گرچه آموزش و پرورش سند تحول بنیادین را به عنوان یک سند چشم انداز در اختیار دارد اما شاید جزئیات مورد نیاز در توجه به دین و قرآن مورد توجه قرار نگرفته باشد بنابراین معلمان باید در این زمینه به درستی توجیه شوند.
ناصری با تاکید بر اینکه گام اول آموزش های قرآنی باید از دانشگاه فرهنگیان برداشته شود، اظهار داشت: اگر معلم آموزش ندیده باشد و فهم درستی از قرآن نداشته باشد، نمی تواند برای آموزش دانش آموز خود اقدام اثرگذار و جدی انجام دهد.
امام جمعه یزد با اشاره به اجرای طرح امین در مدارس استان یزد یادآور شد: این طرح بسیار خوب و اثرگذار بوده و در قالب آن، روحانیون و طلاب به مدارس اعزام شده اند و ضمن اقامه نماز جماعت، از نظر تربیتی و دینی روی دانش آموزان کار می کنند اما این طرح هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ تربیت طلاب اثرگذار مشکلاتی دارد که امیدواریم با همکاری دستگاههای ذیربط این مشکلات حل شود.








